2016. október 3., hétfő

Baconös stangli



Már régóta mondogatom magamban, hogy sütök egyszer baconös stanglit, mert amikor a Tesco-ba megyünk, mindig veszünk pár darabot a páromnak, mivel nagyon szereti, és bevallom én is nagyon szívesen megenném. Azért bacont mindig kapok róla. :)
Mivel egy másik ételhez dupla adag bacont vettem, kitaláltam, hogy végre ezt sütök belőle, ez volt az első recept, amit találtam, nagyon guszta kiflik voltak. Úgy készítettem el, hogy egy darab pont egy reggeli legyen. Nagyon gyorsan elkapkodtuk, egy héten belül már másodszor sütöm. :)

Hozzávalók 9 db stanglihoz:

A tésztához:
  • 200 g tk. búzaliszt (120 g CH)
  • 150 g graham liszt (90 g CH)
  • 100 g búza finomliszt (70,4 g CH)
  • 15 g búzasikér
  • 200 ml víz 
  • 25 g friss élesztő
  • 1 nagy tk só
  • 50 ml ét-/olíva olaj
  • 1 tojás sárgája
A tetejére:
  • 9 szelet bacon
  • 1 tojás fehérje
  • 1 marék reszelt trappista sajt

A tészta hozzávalóit kb. 5-10 perc alatt bedagasztjuk (nekem még vett fel kb. 20-30 ml vizet, nem mértem pontosan), majd letakarva kb. fél óra alatt megkelesztjük.
A megkelt tésztát 9 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kb. olyan hosszú, nem túl széles téglalappá nyújtjuk, mint egy szelet bacon. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Minden rudat lazán körbetekerünk egy baconnel ügyelve, hogy a bacon szeletek végei alulra kerüljenek (hogy sütés közben ne nyíljanak szét). A szabadon maradt részeket megkenjük tojás fehérjével és megszórjuk sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.



Így elkészítve egy darab stangliban 31,15 g CH van.

Forrás: aproséf.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...